MANIFEST DEL CLAUSTRE


CEIP NADAL CAMPANER ARROM

MANIFEST

Mai ha estat fàcil!

Des de fa un grapat de mesos hem anat veient les barbes dels veïnats i hem anat posant en remull les nostres. Encara que les estidorades han afectat diferents sectors no es pot dir que siguin fets aïllats. Fer feina per millorar la nostra societat és una tasca comuna que es complementa des del treball social, la sanitat, l'educació i, tot allò que ara es retalla ens afecta de ben aprop. La minva en els drets dels treballadors, immigrants, parlants, gent gran, ... trasllada a tots els ciutadans en una màquina del temps que no fa res més que tornar enrera a pinyó fixo.

Perdre una mestra definitiva a la nostra escola afectarà la nostra organització:

- Canvi de tutories d'infantil i primària.
- Desaparició de reforços cap als alumnes amb més dificultats.
- Pèrdua d'hores de direcció i secretaria per a realitzar substitucions.
- Eliminació de desdoblaments previstos de cara al curs 2012-2013, tant de grup classe com d'àrees.
- Pèrdua de qualitat en la realització de projectes en comú com l'hort.
- Impossibilitat de participar en el projecte de qualitat.
- Disminució d'hores de dedicació Tic.
- Minva en la dedicació a la web i blocs de classe.
- Menor disponibilitat personal per atendre telefonades, obrir la porta, fer fotocòpies, atendre a les famílies...
- Menys temps per dedicar a la innovació educativa i formació dels mestres.

Les mesures preses per la Conselleria d'educació i pel govern actual significaran un augment en la probabilitat del fracàs escolar: augment de ràtios, disminució de plantilles, lliure elecció de llengua, amb tot el que això suposa ...

La millora de l’educació no es pot exigir única i exclusivament als mestres. Els mestres som conscients de la  nostra tasca. Lluitam cap a la innovació en tots els sentits,  invertint hores  en formació per enriquir més els aprenentatges dels alumnes. Cercam noves eines educatives amb l'objectiu principal d'intentar millorar la nostra feina, en benefici de la comunitat educativa.
Una educació sense materials didàctics, sense reforços, sense ajudes o beques i sense una vertadera vocació cap a aquesta tasca i cap als infants, queda en un no res per moltes hores que s'hi afegeixin al nostre horari laboral.

Evidentment, si des de la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats, tan sols tenen en compte el nombre d'alumnes que tenim al centre, demostren que es redueixen a mirar unes xifres estadístiques, sense tenir en compte de quina manera es fa feina en aquest centre, ni l'atenció que donam als infants i a les seves famílies, ni a les hores de dedicació horària que es fa a tot plegat.

Tot això ens fa preveure una privatització dels nostres drets, pagar pel que abans era públic, gratuït i de qualitat.

Per tot el que s'ha exposat fins ara, el claustre del Ceip Nadal Campaner Arrom vol manifestar la seva discomformitat i el seu descontent amb les mesures següents:

- Cada dimecres lluïrem la camiseta de la Plataforma Crida amb la qual cosa volem reivindicar una escola pública sense retallades i de qualitat.
- Els dimecres a les 14 hores farem casserolades a les portes del centre.
- Es penjarà un llaç negre a la web de l'escola.
- A la façana de l'escola es penjarà un llaç negre i unes tisores.
- No se celebrarà festival de final de curs organitzat pel centre escolar.
- Participarem en la Cadena Humana de Costitx, organitzada per l'AMIPA.
- Participarem activament en les manifestacions i activitats que s'organitzin.
- Farem difusió d'aquest manifest per a què la societat conegui una altra situació més que sofreix l'escola pública d'aquesta comunitat autònoma.

Costitx, 23 de maig de 2012

L'equip de mestres del CEIP NADAL CAMPANER ARROM




Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Convocatòria d'ajudes llibres de text i material didàctic adreçades a alumnes matriculats durant el curs escolar 2012-2013

JAIA DE DIVENDRES 23 DE FEBRER