AVÍS POLLS

AVÍS IMPORTANT
Costitx, 23 de setembre de 2016
Benvolgudes famílies:


S'han detectat casos de polls a l'escola.
Sabeu que patir una infestació de polls ens pot passar a tots/es. Per aquest motiu, és la nostra responsabilitat intentar eliminar-los.
Això implica que totes les famílies vos comprometeu a revisar els cabells dels vostres fills/es i passar-los una pinta especial (llemenera, lendrera), una vegada els hàgiu rentat els cabells. En cas de trobar-los polls i/o llémenes (liendres), és la nostra tasca com a pares i mares posar-hi remei.
Només si totes les famílies passau la llemenera (lendrera) regularment (un pic a la setmana, encara que no els trobem res) serà possible eliminar-los.
Si no estau segurs de si els vostres fills/es tenen polls i/o llémenes, podeu passar per l'escola i vos ajudarem a detectar-los, si és el cas.
Es necessita l'ajuda de totes les famílies per millorar aquest problema.
A continuació trobareu informació sobre com es manifesta una infestació de polls del cap, com diagnosticar-la i unes quantes mesures ambientals.


Com es manifesta una infestació per polls del cap?
La infestació amb freqüència no dóna cap símptoma. Quan ho fa, i pot tardar un mes en donar manifestacions, serà en forma de picor al cap, amb freqüència a la part posterior d'aquest.
Com podem diagnosticar una infestació per polls?
S'ha d'explorar el cap dels possibles infectats (encara que no tinguin símptomes) amb llum natural o amb una llum artificial intensa. El nombre de polls que hi ha per infestació és baix (8-12), són petits,   es moven ràpidament quan són il·luminats i per tant són difícils de veure. Les llémenes (liendres) estan ben adherides al cabell (a diferència del que no són llémenes (liendres), que es sol desprendre amb facilitat). Una bona forma de detectar polls o llémenes (liendres) és amb l'ús d'una llemenera (lendrera), pinta especial de puntes fines. Posar una pel·lícula als infants mentre se'ls pentina permetrà que s'estiguin més quiets. Mirant a contrallum la llemenera (lendrera) es poden visualitzar les llémenes (liendres) i els polls. Quan es detecta un brot a l'escola s'ha de fer un cribratge amb la llemenera.
Mesures ambientals.
Tota la roba i llençols s'ha de rentar amb aigua calenta. El que no pugui netejar-se es tancarà en una bossa de plàstic durant 2 setmanes. L'ús d'aspiradors en cadires i sofàs és suficient.

Moltes gràcies per col·laborar,


La direcció

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

JAIA DE DIVENDRES 23 DE FEBRER